Les parròquies

Aquí us regalem un viatge a la història de les nostres parròquies. Un llegat preciós que cal mantenir i fer créixer.

CAPELLA DE LES ÀNIMES

L’any 1921 va iniciar-se la construcció de les cripta del que havia de ser un gran temple expiatori dedicat a la pregària per les ànimes dels difunts al solar donat pels srs. Gressa al carrer Escorial. La sra. Maria Schieberck, filla del consol danès i presidenta de la cofradia de vetlla de les ànimes, juntament amb Mn Masdexaxart el consiliari, en van ser els impulsors.

Aquell mateix any el bisbe inaugurava una capella dedicada a les ànimes al costat de les obres, perquè mentre s’anés construint el temple es pugués celebrar eucaristies pels difunts.

SANT MIQUEL DELS SANTS


SANT CARLES BORROMEO


MARE DE DÉU DE LA SALUT

L’any 1864 Antoni Morera, arran d’un somni, construïa una petita ermita dedicada a la Mare de Déu de La Salut, que va acabar donant nom al barri de La salut. El 1948 s’erigia la parròquia amb aquest nom i la Província franciscana se’n feien càrrec el 1952, fins l’any 2019 que ha estat cedida a l’arquebisbat. El 1955 la comunitat franciscana obria un primer temple al c/ Larrard i l’any 1970 la parròquia es traslladava de nou al costat de la primitiva ermita de La Salut, que esperem que pel 2022 pugui tornar-se a obrir al culte.

Aquesta imatge de la Mare de Déu de la Salut és una còpia de la que es va cremar l’any 1936 i que Antoni Morera
havia comprat després de veure-la en un somni.